Recepty

Cizrnový hummus

V arabské kuchyni je cizrna vyloženě nepostradatelná a recept na hummus, pikantní pastu z ní, je naprostou klasikou. Ochucuje se po libosti, počínaje jemnými bylinkami a konče různým množstvím česneku nebo ostrým kořením. Základ ovšem zůstává: hladce prošlehaná cizrnová pasta, zvláčněná kvalitním olejem.

Jak na to?

  • Uvařenou, případně sterilovanou, cizrnu uvložíme do mixéru a přidáme trochu vody, citronovou šťávu, prolisovaný česnek, sůl, mletý černý pepř, mletý římský kmín, sezamovou pastu Tahini
  • Umixujeme do hladké hmoty
  • Směs by měla mít konzistenci vyšlehaného tvarohu.
  • Nakonec směs v misce zalijeme kvalitním olivovým olejem.
  • Hotovo ✌

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *